Følgere

onsdag 1. september 2010

Hvorfor tenker folk slik?

Oslopolitiet etterfosker i dag et mulig overgrep av en gutt på 8 år ved Skøyen skole. Det første jeg ser er overskriften, "Etterforsker voldtekt av gutt (8)" og "leter etter ung gutt etter overgrep på åtteåring". Fælt, tenker jeg, men jeg orker ikke å la det gå inn over meg.

Jada, jada, det er grusomt at slike ting skjer. Men hvorfor er det så utrolig mange som vil ytre sine meninger når det kommer til overgrep mot barn? Hvorfor orker ikke folk å bry seg like mye om katastrofen som nå rammer Pakistan? Eller flommen i Kina? Hva med tsunamien i 2004?

Overgrep mot barn setter flere følelser i sving for mange i Norge enn en naturkatastrofer som dreper tusenvis av mennesker, og dette er en ting jeg ikke helt klarer å skjønne meg på. Er det fordi overgreper skjer i Norge? Er det ikke noe nøye med mennesker som bor langt unna?

Hva med massevoldtektene i Kongo? 150 kvinner blir gjengvoldtatt i flere landsbyer i løpet av fire dager. Ikke noe å bry seg om? For langt unna?

I saken som står på VG-nett i dag, ble det begått et _MULIG_ overgrep. Det er enda ikke avdekket hva som har skjedd, likevel settes følelsene hos folk i sving. Snodig ting. Nå skal ikke jeg uttale meg og si at det ikke har skjedd noe i denne saken, for det vet jeg ingenting om, men det må da være mulig å la være å brøle ut kommentarer som for eksempel: "nakkeskudd", "dødsstraff til norge" og"heng han", før dere vet hva som har skjedd?

19 kommentarer:

 1. ^^ Mark Samson ^^ !

  SvarSlett
 2. Jeg har lurt på det samme selv, og fikk ett godt svar:

  "The death of one man is a tragedy, the death of millions is a statistic." - Joseph Stalin

  SvarSlett
 3. Tenklitt: Genialt sitat. Kan godt hende at det er sånn folk flest føler det, men for meg blir det helt feil!

  SvarSlett
 4. "Hvorfor orker ikke folk å bry seg like mye om katastrofen som nå rammer Pakistan? Eller flommen i Kina? Hva med tsunamien i 2004?" herregud skjerp deg, norge hjelper da nok å bryr seg nok om ting som skjer i u-land, de bryr seg for mye for å være ærlig. På tide at norge hjelper og bryr seg mer om ting som faktisk skjer i norge å hjelper norske mennesker i steden for å sende tønnevis me penger til andre land. Å hva er det å ta opp i grunn? Mener du at vi liksom ikke skal bry oss om en 8 år gammel gutt har blitt voldtatt?

  SvarSlett
 5. ^ ^ ^
  "The death of one man is a tragedy, the death of millions is a statistic." - Joseph Stalin <-- "touche å"

  SvarSlett
 6. Med all info både på internet ,tv ,etc blir vi imune mot all verdens kaos. Vi konsentrerer oss om det hjemlige.
  Jeg bruker vi og ikke jeg i og med at for mange av oss er dette hvordan vi tenker og fungerer.
  det er grusomt når en liten gutt gjennomgår slike ting og jeg håper virkelig at han kommer seg brukbart gjennom det.
  Kanskje straffe rammen for pedofili bør økes til 21 år

  SvarSlett
 7. Fordi barn er vergeløse, og dette har ingenting med nasjonalitet å gjøre. Voldtekt av kvinner er selvfølgelig ille. Men du kan ikke sammenligne en naturkatastrofe hvor mange dør, med dette. Det handler ikke om en ulykke uten skyld, men om et overgrep. Noen velger å angripe et forsvarsløst barn for sin egen nytelses skyld. Man kan vel ikke synke lavere. Det er dette som opprører meg. Lavere kommer du ikke.

  SvarSlett
 8. Jeg snakker ikke om Norge som én enhet nå, jeg snakker om hvert enkelt individ som bor i Norge. Folk selv bryr seg stort sett ikke om det som skjer rundt om i verden (om man ser på hva folk skriver på bloggene sine), men så fort noe skjer med et barn i norge, klikker det for folk, og de begynner å snakke om dødsstraff, kastrering osv., noe jeg synes er helt feil.

  SvarSlett
 9. "Kanskje strafferammen for pedofili bør økes til 21 år"

  Her har du tatt grusomt feil. Det er ingenting i norsk lov som sier at det er ulovlig å være pedofil. En pedofil er en person som er seksuelt tiltrukket av prepubertale barn, ikke automatisk gjennomfører overgrep.

  SvarSlett
 10. Jeg tror du vil skjønne det bedre hvis du får barn selv. Det gjør noe med deg. Og da tåler du faktisk all urett som skjer i verden enda mindre enn før. Hver UNICEF reklame blir for tøff. Bildene fra Pakistan kan plutselig ta troen på mennesket fra deg.

  SvarSlett
 11. Det at vi ikke reagerer på alle ulykker og endelighet skyldes vel rett og slett at vi ikke kan ta innover oss alt som skjer alle steder hele tiden. Da blir jo logikken at vi ikke kan opprøres over noe som skjer i nabolaget fordi det garantert finnes noen som har det værre et annet sted. En jeg snakket med nylig om et problem et sted i Afrika og som var opprørt over at 'verden' ikke var oppmerksomme nok - svarte da jeg dro en parallell til en sak i Asia "jeg gir blaffen i Asia, jeg snakker om Afrika". Og, slik er det - vi engasjerer oss i ulike saker og bra er vel det. Forhåpentligvis får så mange saker/problemer som mulig sine engasjerte.

  SvarSlett
 12. Hvorfor skal vi bry oss? Et menneske som er voldtatt, får liten hjelp av at vi bryr oss. Kanskje akkurat der og da, men så går livet videre, mens offeret skal prøve å stavre et liv på beina igjen, ofte med et havarert fremtidig sex-liv. En voldtekt er ikke sex, det er et overgrep mot en person vilje og egendefenisjon. Å bryte ned det er overgriperens stimuli, ikke selv akten. De som nyter akten mest, drar til Thailand, og kjøper seg "villige" barn, som "elsker" sex.
  Å ta vare på barna før det skjer, er det som er vanskelig. Jeg har selv reddet ei utenlandsk jente på 3 år fra å bli et offer (så situasjonen som var i ferd med å oppstå) og har også forsøkt å ta vare på mine tre barn, ved å bruke fornuft, ved ALLTID å sette dem først, konsekvent, og ofte uten at de har en ringeste anelse om at de blir tatt vare på. Hysteri er ingen utvei, så en må bruke hodet og hjertet. Der hvor vi bor, har jeg nektet mine barn å sykle alene til skolen. Minst 3 barn i følge, ellers ikke.

  For det er så mange foreldre som tenker "...hadde vi bare...". Min yngste har 6 år igjen til 18 års alderen, min eldste har 1 år igjen. Når alle 3 er 18 år, er de fri til å leve hva slag liv de vil. Jeg vil da slippe å tenke på hva jeg KUNNE forhindret, fordi jeg har frivillig gjort store innskrenkninger i mitt personlige liv for å sikre at de ankommer til voksenlivet uten store tragedier i lasten. Noen småting er bare sunt, men de store vil jeg helst ikke at de skal ha - da.

  SvarSlett
 13. I do not speak your language. Must be something political...

  Wanna see mine?

  http://cyekat.blogspot.com

  KC.

  SvarSlett
 14. Antar at det en norsk overgriper .... Hva skal vi gjøre med den? siden utlendingene KAN kastes ut av landet og HATES ! DERE ER JO IKKE DEN PERFEKTE NASJONEN HELLER,NEI !!!

  SvarSlett
 15. Folk er vel ikke mer glad i eller beskyttende overfor norske som voldtar/dreper barn... Tenk Baneheia.
  - Og det er vel sjelden utlendingene blir kastet ut av landet når de begår kriminelle handlinger i Norge..
  Norge er absolutt ikke den perfekte nasjonen. Perverse,psykopater og pedofile finnes i alle land,farger og str. Dessverre.

  SvarSlett
 16. Det er jo ille når det skjer ett barn, uansett hvor i verden det skjer. Det er vel derfor vi bryr oss om det. Og det setter følelsene i gang fordi det er så nærme oss. Vi føler oss mer utsatt da. Det betyr ikke at man ikke bryr seg om hva som skjer med andre mennesker i andre verdensdeler. Det er en grusom handling, å voldta. Spesielt ett uskyldig barn :-(

  SvarSlett
 17. jo det skal jeg fortelle deg.

  det er pga at 150 er et litt for stort tall for de fleste her i Norge .
  derfor blir saker med enkle tall slik som 1 og 2 prioritert.

  vi måtte nesten begynt og undervise mattematik i skolene. før vi kan beggyne og se på saker med så store tall.

  SvarSlett
 18. Det er faen meg kvalmt..Utrolig han skulle vært skutt!

  SvarSlett
 19. RoyalGard: Godt å se at du har tenkt gjennom det du sier.

  SvarSlett